Sisäfilettä ja suppista

Sisäfileet ja suppista neljälle

Sisäfilettä 500g-> pihvin koko syöjän mukaan

Parsakaalia 1kpl

Suppilovahveroa 250g
Purjosipulia 1/2 vartta
Pekonia 170g
Poppamies savuaromia

Isosta bataatista 1/2
Perunaa 3
Makea sipuli 1 iso
Unisolo valkosipuli 1

Creme Fraiche 2dl
Suolaa
Valkopipppuria

Persiljaa
Valkoviiniä

Ekaks sisäfile lämmittelemään jääkaapista.

Vesi liedelle kiehumaan ja kuori bataatit sekä perunat. Lohko edellä mainitut ja laita kiehuvaan veteen. Mikäli mieli tekevi niin kasviliemikuutio sekaan. Perunat kiehuvat n. 30min.

Seuraavaksi tee purjo, sipuli ja valkosipuli hake veitsellä. Pannu kuumaksi ja tilkka öljyä – kuullota sipuli ja valkosipuli. Ota puolet talteen perunapyrettä varten. Lisää purjo ja pekoni. Ruskista – älä polta sipuleita. Jos pelkäät paista pekonit ensin. Menee helposti kahden pannun hommiksi ja multitaskingiksi – pelko pois!

Sinulla pitäisi siis olla jossakin lautasella tai kulhossa nyt jemmassa kuullotettua valko- ja makeaa sipulia pyrettä varten. Jatkat työtä pannulla, jossa sinulla on purjo, sipuli, valkosipuli, pekoni kuullotetta lisää tähän suppikset pyörittele lisää – lisää öljyä jos tarvii. Sitten tilkka tai loraus valkoviiniä ja 10-15 tippaa poppamies savuaromia. Tämä homma selvä. Jätä jälkilämmölle.

Sittenpä liha käsittelyyn. Poista kalvot ja leikkaa sopivat biitit. Vähän voit biittejä nuijaista. Ala lämmitellä valurauta systeemejäsi tai grilliä.

Tosi kokki sitten simultaneously paistaa pihvit, tarpeen mukaan maustaa suolalla ja mustapippurilla hennosti pihvien kääntelyiden välillä ja poistaa veden keitetyistä bataateista ja perunoista. Fiineintä on tietysti lämmittää uuni, laittaa pihvit uunivuokaan folio päälle ja lopuksi uuniin 180 astetta ennen tarjoilua – älä unohda  fileitä uuniin, koska ne kuivuvat käntyiksu ja menee kasvisruokailuksi.

Muista laittaa kattilaan uusi vesi ja sellainen teräshörysiivilä sisään. Leikkaa parsakaali sinne höyrystymään – 7min riittää.

Lisää bataatti- ja perunalohkojen sekaan ne jemmatut sipulit, tilkka valkoviiniä ja vaikka puurokauhalla survaise seos pyreeksi. Sitten Creme Fraiche sekaan sekä suolaa ja valkopippuria maun mukaan.  Valmis. Kansi piälle, omaiset on nähny.

Vähän pistää kiireeksi tuossa kohdin, jos on pelkoa asioiden yhtäaikaisesta tekemisestä höyrystä parsakaali aiemmin -ja lämmitä vaikka vähän mikrossa ennen tarjoilua. Eihän sillä väliä kunhan ei perunat pala pohjaan tai pihvit kärvene – nimittäin se harmittaa se – nimimerkki kokemusta on. Ahneella on joskus sellainen loppu – harmi vaan jos tulee kesken kriittisemmän kokkailuhetken – syy ja seuraus.

Lopuksi sinulla on nyt sitten ne juuri paistetut piffit, suppikset pekonilla, (toiset tykkää laittaa vihreitä papurullia pekonista – mutta se onkin toinen stoory se) perunapyree sekä höyrytetty parsakaali. Persiljaa pilpuksi ja kauniisti lautaselle. Näin helppoa se on, jos saat 45min onnistumaan – kun ne perunat kiehuu niin kauan – niin ihan kiva!

Viinisuositus: Australialainen Syrah – Plan B