Kermainen karitsa-possupata pikantilla pestolla

Kermaista karitsaa ja possua pestolla

Kermainen karitsa-possukastike
Karitsanpaistia 400g
Possun sisäfile 1kpl
Ruokakermaa 4dl
Lihaliemikuutio 1kpl
Rosmariinia 2-3 vartta
Roseepippuria 2rkl

Perunamuusi
Perunaa 6-7
1 kasvisliemikuutio
Maitoa 1dl
Voita 50g
Suolaa 1tls

Pestokastike
Basilika 1kpl
Cashew pähkinöitä pari kourallista
Tomaattipyrettä 1prk (pieni)
Hunajaa 1rkl
Oliiviöljyä virgin 1rkl
Puolen limetin menu
Suolaa 1tls

Rakuunaporkkanat
Pussillinen pikkuporkkanoita
Hunajaa 1rkl
Rakuunaa
Valkoviiniä

Karitsan paisti ja Porsaan sisäfile lämmittelemään jääkaapista n. tunti ennen puolen tunnin puhdin aloittamista.

Kasari kuumenemaan. Leikkaa lihat reiluiksi viipaleiksi. Ruskista lihat, kaada liiat nesteet pois paistamisen aikana. Kermat joukkoon anna kevyesti poreilla. Ota rosmariinin lehdet ja hakkaa veitsellä erittäin pieneksi. Murskaa roseepippurit huhmareessa. Murskaa lihaliemikuutio kasariin kerman ja lihojen seuraksi ja viskaa rosmariinipilppu ja roseepippurimurska perään. Sitten ei muuta kuin odotellaan rauhallisesti muhimisen tuotosta.

Kattilaan vesi kiehumaan ja kasvisliemikuutio sekaan. Kuori perunat. Lohko ja pistä perunat kiehuvaan veteeen. Keitä 30 min.

Nyt kun keitokset hiljalleen kiehuvat on hyvää aikaa tehdä vielä pesto ja porkkanat. Kattilaan vesi kiehumaan porkkanoita varten. Sitten taittele tuorebasilika sauvasekoitin tyyppiseen astiaan. Perään pähkinät, tomaattipyre, ruokalusikallinen hunajaa sekä puolen limetin menhu. Sauvasekoittimella kyytiä koko konkkaronkalle ja oliiviöljy sekaan – tee tahna. Suola lopuksi aja sekaan – tarkista maku. Laita tarjolle.

Porkkanoiden vesi varmaan kiehuukin jo, joten yheden pikkuporkkanapussin sisältö kiehumaan.

Kun kellot soivat ja perunat ovat kiehuneet. Voit laittaa hellan nollille. Ota ensin porkkanat, laita tarjoiluastiaan 1rkl hunajaa päälle ja ripottele rakuunaa – kierittele – siis tietysti porkkanat. Nyt tehdään muusi. Kaada vesi pois ja perunat yleiskoneen astiaan, maito ja voi sekä suola perään. Aja rauhallisesti muutama minuutti. Katso kokille sopiva sakeus ja lisää maitoa mielen mukaan. Tarkista maku.

Sitten ei muuta kuin syömään. On ihan pakko sanoa että pesto kruunaa tämän setin ja rosmariini-roseepippuria-kermaa on vaikea vastustaa – kokeile vaikka!

Viiniäkin on nyt läträtty niin paljon että tällä kertaa palan painikkeeksi vaikka brittiläinen London Pride Ale – ihastuin tähänkin.